Svi mi volimo ukusan i zdrav ručak. Idealno bi dakako bilo da je uz to i brz te jednostavan. Komplicirana jela nitko ne voli, a još kada znamo i da se moraju dugo kuhati, odmah poželimo da nam ih netko drugi dođe pripremiti.

Donosim vam jednu finu ideju za ručak, bio on pripremljen kao tjedni ručak ili ručak preko vikenda, zaista je svejedno. Kod mene nikada nema pravila, ručak pripremam onako kako imam vremena.

zdrav ručak

Kada imam vremena da pripremam sarmu koja se kuha 2-3 sata ili punjene paprike, onda se odvažim i pripremim ih. No, pretežno su nam na meniu nešto jednostavnija i brza jela jer je takvo vrijeme i rijetki su dani kada se može kuhati satima.

zdrav ručak

Recept je vrlo jednostavan, za njega vam je potreban svinjski kotlet, njoke, baby špinat, rajčica, maslac, češnjak te začini.

zdrav ručak

Svinjski kotlet je potrebno malo istući, te ga malo površinski zarezati oštrim nožem da začini, ali i masnoća na kojoj se prži uđu u njegove pore.

zdrav ručak

Dakako, vi možete koristiti bilo koje meso, o njemu vam ne moram puno govoriti. Bitan je prilog, naime njoke se skuhaju, zagrije se tava sa maslacem, stavi se sitno nasjeckani češnjak i malo ga prepržite.

zdrav ručak

Skuhane njoke stavite na uzavrelu tavu, te pomiješate baby špinat i začine po vašoj želji. Zatim dodate nasjeckane polovice cherry rajčice ili običnu rajčicu (ovisno što imate), te dovršite cijelokupni prilog na vreloj tavi. Gotovo je vrlo brzo, kada se rajčica malo zapeče i kada se špinat malo raskuha.

zdrav ručak

Jelo je idealno i za djecu jer sam ja bez problema svoju curicu prevarila i sve je pojela. Meso također možete peći na maslacu, meni osobno tako bude ukusnije. No možete koristiti i obično ulje koje inače upotrebljavate.

Nadam se da vam se ideja sviđa i da ćete ju možda ponekad i iskoristiti.

RECEPT

5 from 1 reviews
Svinjski kotlet sa prilogom
 
Vrijeme pripreme
Vrijeme kuhanja
Sveukupno vrijeme
 
Ideja za jednostavan i vrlo ukusan ručak.
Autor:
Vrsta recepta: Ručak
Sastojci
 • 3-4 komada svinjskog kotleta
 • 1 pakiranje svježih njoka
 • 1 češnjak
 • Šaka baby špinata
 • Maslac za prženje
 • 4-5 komada cherry rajčice
Priprema
 1. Svinjski kotlet je potrebno malo istući, te ga malo površinski zarezati oštrim nožem da začini, ali i masnoća na kojoj se prži uđu u njegove pore.
 2. Prije prženja ga začinite sa vašim omiljenim začinima.
 3. Prži se vrlo kratko, stavite ga na zagrijanu tavu sa maslacem.
 4. Pržite ga s jedne strane dok ne poprimi finu zlacanu boju, te ga okrenete na drugu stranu i ispržite do kraja.
 5. Prilog:
 6. Njoke stavite kuhati.
 7. Na zagrijanu tavu stavite maslac i sitno nasjeckani češnjak, sve dobro popržite.
 8. Zatim dodajete skuhane njoke, baby špinat, začine po vašem izboru i cherry rajčicu.
 9. Jelo je gotovo vrlo brzo, ostavljam vas da sami procijenite.
 10. Ako volite jače pečene cherry rajčice, ostavite duže na vatri.