Prije svega vam želim nešto reći. Drago mi je da sam napokon odlučila vratiti se na blog. Kuhanje je uvijek bila moja prva ljubav i skoro 4 godine sam se trudila biti dio bloginga.

Ja sam prije svega uvijek bila blogger za hranu, sada sam već prešla na nove razine bloga, i pišem o mnogim drugim stvarima. I sada čak imam i manje vremena nego prije, ali ću se potruditi napredovati. 

A sada, HRANA!

Danas imam poseban recept od moje bake. Prije tjedan dana sam šla na put. Otišla sam u posjet svojim roditeljima, a onda sam naišla kod svoje bake. Baka je napravila punjene tikvice, i bila sam oduševljena. Nadam se da će vam se recept svidjeti!

PUNJENE TIKVICE – RECEPT

Sastojci:
1 luk
1 cesnjak
3-4 tikvice
par listova peršina
500g Mljeveno meso
200g riže
1 jaje

14513577_10155215071994409_556316903_o

PRIPREMA:

Dakle, prvo stavite rižu da se kuha. Zatim izrežete luk i češnjak, lagano ga dinstate na tavi dodavajući vodu. Kada je luk dobio lijepu žučkastu boju, dodate sjeckani peršin, promiješate i dodate mljeveno meso.

U međuvremenu uzmite tikvice, operite ih i nasjecite na tri komada svaku, da ju možete očistiti. Zatim očistite unutrašnjost tikvice pomoću male žlice za čaj. Kada ste očistili sve tikvice, nasjeckajte taj dio tikvice i dodajte u meso i sve dobro promiješajte.

Zatim dodajte rižu koju ste iscijedili, stavite začine koje volite. Možete staviti slane, slatke ili ljute začine.

Pecite još 5 minuta i maknite tavu sa vatre. Pripremite svoje tikvice da ih možete napuniti. Prije nego krenete sa punjenjem, ogulite tikvice.

Kada ste spremni za punjenje tikvica, dodajte u vašu smjesu za punjenje jedno jaje i promiješajte smjesu. Sada lagano možete početi. Prije nego što ste ih sve napunili upalite pečnicu na 200 stupnjeva. Kada ste gotovi, uzmite svoje tikvice i stavite ih na veliku tavu za pečenje na koju ste stavili papir za pečenje.

Pecite tikvice 20-tak minuta na 200 stupnjeva. Ako želite hrskavije tikvice, pecite duže, ako želite da budu sočne i mekane, pecite ih 20-tak minuta.

Jelo možete poslužiti kao prilog mesu, ili uz pohanu cvjetaču kao što sam ja napravila. Možete ih jesti uz pečene krumpiriće, ili uz nešto što vi želite. Čak možete napraviti popečke od krumpira, super pristaju uz ovo lagano jelo.