Danas sam opet inspirirana sa jednim poznatim receptom, ali recept sam izmjenila i napravila sam ovo jelo na moj način.

Radi se o okruglicama sa špinatom i svježim sirom, sa divnim umakom od rajčice, i sve je zapečeno zajedno u pećnici.

Okruglice od špinata i sira

Okruglice od špinata i sira – recept

SASTOJCI:
500 g Svježi domaći sir (ja sam koristila kravlji sir)
500 g špinata (ja sam koristila smrznute brikete)
1 češnjak 
1 luk
4 rajčice
Parmezan
Maslinovo ulje

PRIPREMA:

Pečnicu stavite na 200 stupnjeva. Prvo uzmete jednu tavu, stavite maslinovo ulje i kada se ulje ugrije dodate špinat i češnjak (ili začin češnjaka). Sve zajedno kuhate nekih 10tak minuta.

Sir stavite u posudu, dodate sol i začinite onako kako vi volite. Zatim dodajte špinat u sir, promiješajte i dodajte brašno ako vam je smjesa rijetka. Potrebno je dodati dosta brašna da smjesa bude dovoljno gusta (ne pregusta).

Zatim dodajte parmezan i opet promiješajte. Sada u tavu stavite maslinovo ulje, kada se ugrije dodajte 1 nasjećeni luk. Dok se luk dinsta, uzmite četiri rajčice, izrežite ih na male kockice i dodajte ih u luk. Ja sam prestala gledati u recept i radila sam sve sama, na moj način. Uzela sam šećer i dodala sam ga u rajčicu i luk i sve sam karamelizirala. Zatim sam dodala malo soli i vegete dok okus nije bio savršen.

Smjesa od špinata i sira 

Stavila sam maslinovo ulje na moje ruke, uzela sam smjesu i napravila sam okruglice. Poslagala sam ih u posudu za pečenje i preko njih sam prelila karamelizirane rajčice.

Zatim sam poslagala još par okruglica na vrh svega, dodala sam puno parmezana i stavila sam nasjeckane mozzarele. Stavila sam u pečnicu i peklo se 25 minuta na 200 stupnjeva.