Zašto ne biste sami pripremili svoj roštilj umak?

Naime, umak u dućanima košta nekih tridesetak kuna, a priprema umaka je kraća od desetak minuta i sve sastojke za pripremu imate u svojoj kući. Došlo je vrijeme godine kada cvijeće cvijeta, i kada se livade zelene, došlo je vrijeme da pozdravimo zimu i da proljeću kažemo da je dobro došlo. Znate li što to znači?

ROŠTILJ? O da, roštilj!! Vrijeme roštiljanja je nešto što mnogi vole i prakticiraju, osobito muškarci. Muškarcima je roštilj nešto što im služi za opuštanje, za druženje s obitelji, a često služi i kao okupljanje starog društva. Roštilja se pretežno vikendom ili praznikom jer je roštiljanje nešto što se ne smije odraditi brzo. U njemu moraš uživati, a muškarci to najbolje znaju i razumiju. 

 Mnogi grill/roštilj majstori imaju razne taktike za pripremu mesa. Mnogi meso mariniraju i svatko to radi na drugačiji način, svi imaju svoje trikove koje rijetkima govore.

Pretežno se roštilj meso stavi u marinadu sa začinima i sa BBQ/roštilj umakom, ili se umak naknadno stavlja na pečeno meso. BBQ umak je nešto što mnogi vole jesti. Recimo kada dođete u restoran, ili ako ste zaljubljenik u brzu hranu, uvijek uz svoje jelo dobijete ili dodatno tražite BBQ/roštilj umak. On je savršen uz krumpiriće, a mnogi ga jedu i uz tortilla čips. No, zapravo je BBQ umak, odnosno roštilj umak, najbolji za roštilj.

Donosim vam jednostavan recept za roštilj umak, gdje cijelokupna priprema traje desetak minuta. Sastojci koji se koriste za pripremu umaka su nešto što svi imaju u svom hladnjaku.

Ja sam BBQ umak otkrila prije par godina u jednom dućanu, i često sam ga imala na svojim policama u kuhinji. Uvijek sam uz njega morala imati tortilla čips, i uvijek bih to voljela jesti u slobodno vrijeme, uz razne filmove. 

Nedugo nakon što sam ga otkrila, primjetila sam da su ga također otkrili i mnogi drugi ljudi. Shvatila sam to onog trenutka kada ga više nisam mogla pronaći u dućanima. 

Nije mi preostajalo ništa drugo nego da ga sama pripremim. Priprema umaka je jako jednostavna i ne oduzima vam puno vremena, umak možete dozirati po svojim ukusima. Dodavate sastojke i isprobavate umak dok ne bude savršen za vaše nepce. Uz domaći BBQ/roštilj umak, zaista nemam više potrebe kupovati bilo koji drugi. 

 

U prethodnom postu možete vidjeti kako sam  kombinirala jelo sa BBQ/roštilj umakom:

ROŠTILJ UMAK – RECEPT

VOLITE ROŠTILJ? NAPRAVITE SVOJ DOMAĆI BBQ/ROŠTILJ UMAK.
 
Vrijeme pripreme
Vrijeme kuhanja
Sveukupno vrijeme
 
Autor:
Vrsta recepta: Umak
Sastojci
  • 1 pol šalica ketchupa
  • Pola šalice senfa
  • Pola šalice meda ili smeđeg šećera
  • Sol, po potrebi
Priprema
  1. Sve sastojke sjedinite i dobro promiješajte.
  2. Umak isprobajte više puta dok ne dobijete savršeni ukus.
  3. Pripremljeni umak prelijte u teglicu i stavite u hladnjak na hlađenje.
Notes
Pripremljeni umak možete koristiti za mariniranje mesa, uz pečeno meso, pečene krumpiriće ili uz tortilla chips.