Oni su šareni, slatki, ukusni, tope se u ustima i izgledaju neodoljivo. Što drugo može biti nego macaronsi!

Dugo su me mamili, onako veseli i šareni s milijun i jednim punjenjem, dok nisam napokon odlučila isprobati te “strašno” ukusne macarons. Rijetko tko može odoljeti fotografijama na društvenim mrežama, ukoliko se na njima nađe ova čuvena slastica.

macarons

Međutim, tko god je kušao ovu slasticu zna da je fotografija ništa naspram fenomenalnog okusa. Oni su šareni, slatki, ukusni, tope se u ustima i izgledaju neodoljivo. Što drugo može biti nego macaronsi!

macarons

Ako ste ih do sada već pripremali, jeste li se možda usudili pripremiti ih sa kremom od bundeve? Ja jesam, bila sam zaista jako radoznala i zanimao me spoj tog finog slatkog kolačića i kreme od bundeve. Točnije, koristila sam Dolcela, desertnu kremu od bundeve – naravno, na linku možete vidjeti i ostale recepte sa Dolcela kremom.

macarons

Ako ste istinski ljubitelji bundeve i svih vrsta jela i slastica s bundevom, onda će vas oduševiti ovaj recept. No, ako bundevu volite nešto manje, onda ni nema smisla da pripremate ovakve slastice, pa se najbolje držite klasičnog punjenja.

macarons

Ja vam sada mogu pričati bajke, ali ne želim. Ovo mi je bio prvi put da sam se odlučila pripremiti macarons na ovakav način. Kako bih bila pomalo drugačija od ostalih, odlučila sam se na rizik i povezala sam ih sa bundevom, što je najbitnije od svega, rezultat je zadovoljavajuć.

dolcela

Nemojte se plašiti, priprema je zaista jako jednostavna ali za uspjeh je potrebno pridržavati se pravila i samog postupka pripreme. Uspjet ćete sa pripremom samo ako pomno pratite postupak, to je jedini savjet koji vam mogu dati.

macarons

Pažljivo pročitaje recept kako vam ni jedan korak u pravljenju ne bi promaknuo!

Navedeni sastojci su za oko 15 kolačića.

5 from 1 reviews
Macarons sa bundevom
 
Vrijeme pripreme
Vrijeme kuhanja
Sveukupno vrijeme
 
Oni su šareni, slatki, ukusni, tope se u ustima i izgledaju neodoljivo.
Autor:
Vrsta recepta: Desert
Sastojci
 • -125 g badema
 • - 135 g šećera u prahu
 • - 3 bjelanjka sobne temp.
 • - 120 g kristal šećera
 • - boja po želji
 • - 1 pakiranje Dolcela desertne kreme od bundeve
Priprema
 1. Potrebno je samljeti bademe i u njih dodati šećer u prahu, te dodatno sve samljeti zajedno. Zatim je potrebno sve prosijati u jednu posudu da ne bi bilo grudica i da bude fina i glatka smjesa.
 2. Bjelanjke koji su stajali na sobnoj temperaturi pomiješajte sa kristal šećerom i izradite ih u snijeg od bjelanjaka. To bi trebalo biti dobro povezano, toliko dobro da se snijeg ne bi smjeo odvajati od posude kada ju okrenete naopako.
 3. Zatim u snijeg od bjelanjaka nježno dodajte smjesu od badema i šećera u prahu, sve lijepo pomiješajte i povežite. Na samom kraju dodajte boju za kolače, ja sam dodala bio boju pa mi nisu ispali narančasti kako sam očekivala.
 4. Nakon toga je potrebno smjesu staviti u vrećicu za oblikovanje (vrećica za zamrzivać npr.) i pripremiti macarons. Najbolje bi bilo da napravite krugove na papiru za pečenje, pomoću svijeće npr. (lučice) ili nekog drugog manjeg kalupa.
 5. Zatim krugove punite sa smjesom, i kada ste ih sve napunili bitno je da iz macaronsa izbacite višak zraka. To ćete najbolje napraviti tako da tepsiju lagano dignete i bacite na površinu na kojoj je stajala. Bilo bi dobro da to ponovite više puta kako bi sav zrak izašao. Ako se zrak ne izbije iz njih, moguće je da će vam pucati prilikom pečenja.
 6. Kolačiće ostavite da se suše prije pečenja nekih 20tak minuta. Spremni su za pečenje kada su na dodir tvrdi, odnosno kada je smjesa čvršća nego što je bila.
 7. Macaronse pečete na 140 stupnjeva, 15 minuta (bez otvaranja pećnice).
 8. Nakon što ih ispečete, pustite ih da se malo prohlade i punite ih sa kremom po vašoj želji. U ovom slučaju, isprobajte Dolcela, desertnu kremu od bundeve. Priprema kreme vam piše na kutiji.
 9. Prije jela, ostavite ih da se malo prohlade u hladnjaku jer su ukusniji nakon hlađenja.

 

U suradnji s Dolcela.