Mnogi me često pitaju kako uspjevam pisati blog, biti majka, raditi i obavljati obaveze koje idu uz majčinstvo. Mnogi čak misle i da je to vrlo lako, dok poneki razmišljaju da je to vrlo teško i ne upuštaju se u to.

Kao što mnogi već i znaju, ja sam majka jedne djevojčice i druga beba je na putu. Ono što samu sebe često pitam u ovom trenutku je “kako ću sve opet stizati s malom bebom”?

blog

Danas sam dobila jedno zanimljivo pitanje “jel me strah poroda”. Nakon tog pitanja sam malo razmišljala, i moj odgovor je ne, iz tog razloga što ću o porodu razmišljati kada za to dođe vrijeme. Za sada ipak razmišljam o preostalim mjesecima trudnoće, o dolasku nove bebe i o tome kako ću sve to stizati. Dakle, više me brine kako ću sve stići, od samog poroda.

Nemam ovdje nikoga tko će mi pomagati, ili uskočiti kada je to potrebno. Živimo potpuno sami, moja mala obitelj i ja. Kada dođe nova beba, znam da ćemo opet moj muž i ja sami sve raditi i teško da će nam netko doći i pomagati. Kako sam ja sada kući i radim od kuće, muž je često na poslu pa se većinu dana ni ne vidimo. Biti će to opet jedna mala borba.

No, kako ipak u sve to ubaciti i blog? Zapravo je to vrlo lako. Uz dijete je malo teže pisati blog, kuhati, fotografirati i u potpunosti se posvetiti onome što radiš. No, postoje trenuci kada se dijete zaigra, kada joj pronađeš zabavu koja će trajati nekih pola sata i u to vrijeme se obavi puno toga.

No, kako sam ja zapravo uspjela u tome? Fino, uključila sam svoju djevojčicu u cijeli proces bloga. Ona mi pomaže kuhati, i nas dvije se lijepo zabavljamo dok radim stvari za blog. Bitno je da ju ne isključujem, pa je tako i ona dobila jednu malenu kamericu s kojom fotografira.

Njoj je to sve zanimljivo, a mama ipak mora stići sve napraviti, pa smo pronašle jedno lijepo i kreativno riješenje.

blog

Bitna je dakako i organizacija, kada je dijete u vrtiću onda stignem obaviti apsolutno sve i to vrijeme iskoristim maksimalno. Kada je ona kući, sve skupa radimo. No, pošto je ona sada već malo starija, većinu vremena provodi u svojoj sobi, pa stignem obaviti i više nego je potrebno.

Dakle, pitanje je samo kako ću se ponovo organizirati uz novu bebicu. No, mislim da će i to biti lako. Biti će neprospavanih noći, puno umora i živciranja. No, sve ćemo mi to nekako riješiti.

Kada si pozitivan sve je lako, ne treba biti ljutit niti živčan jer tako nećeš ništa napraviti.

 

Dakle, bitne su želja, pozitiva, volja, ljubav i puuuno strpljenja. 

Ostalo je manje bitno jer kada nešto zaista jako želiš, i kada nešto voliš onda ćeš pronaći način da to i ostvariš. Dakle, ako se želite upustiti u ovaj “svijet” i pisati blog, tko i što vam može biti prepreka? To je vrlo bitno pitanje koje si morate postaviti.

Shvatit ćete da nema prepreke, i da zna biti vrlo teško, no kada vidite konačne rezultate – biti ćete sretni i ponosni jer se stvarno isplati. Dakle, bitno je pokrenuti se!

Sljedeći post na ovu temu ću vam pisati kada dođe beba.

 

Photo by pixabay