Sigurno ste svi imali problema sa kiflicama. Točnije sa samim motanjem kiflica, i sigurno ste se puno puta pitali kako motati kiflice.

Donosim vam riješenje vaših problema. Uz fotografije na kojima imate korake pripreme, sigurno više nećete griješiti, i vaše kiflice će biti savršene.

Kiflice su nešto što se priprema oduvijek, i razlikuju se jedino po nadjevu i po receptu. Do sada sam vidjela razne recepte za kiflice, isto tako sam jako puno njih i pripremala. Sve dok nisam pronašla savršeni recept koji je vrlo ukusan, jednostavan i ne oduzima mi puno vremena.

Kada sam recept objavila na svom blogu, došlo je do raznih pitanja, na koja sam se trudila davati odgovore. I slušajući ta pitanja, shvatila sam da mnogi ne znaju pripremati kiflice, što od samog tijesta, pa sve do punjenja. 

“Kako motati kiflice, a da nadjev ne curi van?”.

Ovim putem ću vam objasniti postupak motanja kiflica, naravno sve sam obilježila koracima koji će vam biti vidljivi preko fotografije:

kakomotatikiflice

 

Smatrala sam uvijek da su kiflice nešto jednostavno što svatko može napraviti, no sve češće vidim da to nije tako, da sam zaista zaboravila da nismo svi isti i da se ne bavimo svi istim stvarima, uvijek sam mislila da bih trebala raditi kompliciranija jela i da bih trebala više eksperimentirati. Naravno, nisu ni moje kiflice uvijek bile savršene, znala sam ih ponekad napraviti toliko tvrde, da više nisu ni bile jestive, i znale su mi iscuriti mnogo puta. Bio je kaos zaista, ali tu smo da učimo.

 

kakomotatikiflice2

 

Želim vam reći da je jako bitno čitati recept. Također je jako bitno pripremiti sve sastojke na jednu podlogu, prije same pripreme. Raditi kiflice po principu da u samoj pripremi pregledavate i tražite sastojke je vrlo zbunjujuće. Zato je važno da su svi sastojci uz vas.

– Navodim ovo zbog mnogih koji su u recept zaboravili dodati jogurt, koji je ključan sastojak za kiflice. Kao što vidite, objašnjen vam je način rezanja tijesta. Ako kiflice radite po mojoj recepturi za MEKANE KIFLICE i ako pratite –> video recept (klikni za pregled), od ove količine tijesta ćete dobiti 16 kiflica. Kako motati kiflice možete najbolje vidjeti u priloženim fotografijama.

 

kakomotatikiflice4

 

Postupak motanja je vrlo jednostavan, važno je da dobro prekrijete punjenje, no odmah ću vam reći, nemojte jako stiskati tijesto jer zaista kada se to smota, nadjev nema gdje curiti. I na samom kraju, dovoljno je da sve nježno zarolate, i stavite na pleh koji ste obložili sa papirom za pečenje.  Za nadjev možete koristiti pekmez (marmelada), nutellu (lino-lada), čak se možete i poigrati sa nadjevom pa umjesto slatkih kiflica, možete raditi nadjev od svježeg sira, špinata  sl. 

 

kakomotatikiflice3

 

Nemojte misliti da je ovo sve, pripremila sam vam dva recepta za kiflice koji su svakako provjereni. Iz priloženih slika u receptima možete vidjeti kako su kiflice jako ukusne i mekane. Dakako, uz sve to za vas imam i video recept koji će vam olakšati samu pripremu tijesta za kiflice: