VOLITE ROŠTILJ? NAPRAVITE SVOJ DOMAĆI BBQ/ROŠTILJ UMAK.


Zašto ne biste sami pripremili svoj roštilj umak?

Naime, umak u dućanima košta nekih tridesetak kuna, a priprema umaka je kraća od desetak minuta i sve sastojke za pripremu imate u svojoj kući.

bbq7.jpg

Došlo je vrijeme godine kada cvijeće cvijeta, i kada se livade zelene, došlo je vrijeme da pozdravimo zimu i da proljeću kažemo da je dobro došlo. Znate li što to znači?

ROŠTILJ? O da, roštilj!!

bbq3

Vrijeme roštiljanja je nešto što mnogi vole i prakticiraju, osobito muškarci. Muškarcima je roštilj nešto što im služi za opuštanje, za druženje s obitelji, a često služi i kao okupljanje starog društva. Roštilja se pretežno vikendom ili praznikom jer je roštiljanje nešto što se ne smije odraditi brzo. U njemu moraš uživati, a muškarci to najbolje znaju i razumiju. 

bbq6

Mnogi grill/roštilj majstori imaju razne taktike za pripremu mesa. Mnogi meso mariniraju i svatko to radi na drugačiji način, svi imaju svoje trikove koje rijetkima govore.

Pretežno se roštilj meso stavi u marinadu sa začinima i sa BBQ/roštilj umakom, ili se umak naknadno stavlja na pečeno meso.

bbq4

BBQ umak je nešto što mnogi vole jesti. Recimo kada dođete u restoran, ili ako ste zaljubljenik u brzu hranu, uvijek uz svoje jelo dobijete ili dodatno tražite BBQ/roštilj umak. On je savršen uz krumpiriće, a mnogi ga jedu i uz tortilla čips. 

No, zapravo je BBQ umak, odnosno roštilj umak, najbolji za roštilj.

bbq1

Donosim vam jednostavan recept za roštilj umak, gdje cijelokupna priprema traje desetak minuta. Sastojci koji se koriste za pripremu umaka su nešto što svi imaju u svom hladnjaku.

PALAČINKE (8).png

Ja sam BBQ umak otkrila prije par godina u jednom dućanu, i često sam ga imala na svojim policama u kuhinji. Uvijek sam uz njega morala imati tortilla čips, i uvijek bih to voljela jesti u slobodno vrijeme, uz razne filmove.

17200561_10155831908254409_179398935_o

Nedugo nakon što sam ga otkrila, primjetila sam da su ga također otkrili i mnogi drugi ljudi. Shvatila sam to onog trenutka kada ga više nisam mogla pronaći u dućanima.

Nije mi preostajalo ništa drugo nego da ga sama pripremim. Priprema umaka je jako jednostavna i ne oduzima vam puno vremena, umak možete dozirati po svojim ukusima. Dodavate sastojke i isprobavate umak dok ne bude savršen za vaše nepce. 

17200570_10155832074984409_1554088428_o

Uz domaći BBQ/roštilj umak, zaista nemam više potrebe kupovati bilo koji drugi. 

17195178_10155832074774409_607789373_o

U prethodnom postu možete vidjeti kako sam  kombinirala jelo sa BBQ/roštilj umakom:

2 thoughts on “VOLITE ROŠTILJ? NAPRAVITE SVOJ DOMAĆI BBQ/ROŠTILJ UMAK.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s